Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Upplev invigningen och öppningen av Hogdalterminalen - ny skogsterminal med möjligheter för hållbara tågtransporter.

Nyhet -

Pressinbjudan: Upplev invigningen och öppningen av Hogdalterminalen - ny skogsterminal med möjligheter för hållbara tågtransporter.

Inlandsbanan och logistikföretaget Loadex bjuder in medlemmar från pressen att delta i och bevittna invigningen av den nya skogsterminalen längs Inlandsbanan. Terminalen, som är tillgänglig och öppen för alla aktörer inom branschen, kommer att erbjuda skogsägare i regionen möjligheten att välja effektiva och hållbara transportsätt med tåg.

Detta evenemang är av stor betydelse då det markerar ett viktigt steg framåt för skogsindustrin i regionen. Den nya virkesterminalen kommer att underlätta för skogsägare att transportera sitt virke på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt, samtidigt som det minskar miljöpåverkan.

Denna inbjudan ger medlemmar av pressen en exklusiv möjlighet att vara fysiskt närvarande vid invigningen. Det ger er möjligheter att se den första utlastningen av tåget vid terminalen, träffa representanter från industrin och ställa frågor. Ni kommer få förstahandsupplevelser och se logistiken på plats med dess mångsidighet och fördelar.

Invigningen äger rum den 19 december 2023 kl. 13:00 vid Hogdalterminalen, mellan Ytterhogdal och Överhogdal. Avtagsvägen från E45 kommer att vara markerad.

Fakta om terminalen

  • Målet är att det ska lastas/lossas ca 200 tåg per år från terminalen och det skulle innebära en besparing om ca 1 miljon liter diesel per år vilket motsvarar ca 2 700 ton co2 ekvivalenter/år

  • Terminalen har närmare 1500 meter järnvägsspår och på området kommer förutom lagring även lastning/lossning ske av virke, flis och grot

  • Inmätning kan göras dygnet runt via kameramätning på plats inne på terminalen - (möjligheter ges att få en visning på mätstationen)

OBS: Vid ytterligare frågor om invigningen, vänligen kontakta Therese Fanqvist.

Vi ser fram emot att välkomna er till invigningen av den nya skogsterminalen längs Inlandsbanan!

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Therese Fanqvist

Therese Fanqvist

Presskontakt Chef kommunikation och marknad Operativ chef Destination Inlandsbanan AB 070-328 91 82

Relaterat innehåll