Gå direkt till innehåll
Nu ges ännu en chans att följa med på Vildmarkståget

Nyhet -

Nu ges ännu en chans att följa med på Vildmarkståget

Inlandsbanan har precis öppnat upp för möjligheten att boka in sig på en upplevelse för livet. Den otroligt populära resan Vildmarkståget som genomförts sedan några år tillbaka tillsammans med Järnvägsmuseet i Gävle kommer att genomföras även i höst.

- På grund av den stora efterfrågan så har vi snabbt skapat förutsättningar för att köra ett till tåg i år. Planeringen startade faktiskt under resan som kördes under Valborg. Den otroliga gemenskap som uppstår bland resenärerna på en sådan här resa är inspirerande för oss som jobbar med både planering och operativt så kreativiteten flödade och vi bestämde där och då att vi tillsammans, Inlandsbanan och Järnvägsmuseet, ska göra vårt bästa för att kunna erbjuda en till resa under året. Normalt sett erbjuds denna exklusiva och unika resa bara en gång per år säger Therese Fanqvist, marknad- och kommunikationschef på Inlandsbanan.

    Vildmarkståget är ett samarbete mellan Inlandsbanan och Järnvägsmuseet i Gävle. Vildmarkståget går alltid på hela eller delar av Inlandsbanan men ser i övrigt olika ut från resa till resa. Vårens resa som gick av stapeln under Valborg erbjöd bland annat avstickare till Narvik och Valborgsfirande vid Icehotel i Jukkasjärvi. Höstens Vildmarkståg kommer att erbjuda resa på hela Inlandsbanan från Mora till Gällivare, längs en bana i höstskrud och i lagom tempo för att hinna uppleva inlandets höjdpunkter. Resan fortsätter sedan upp till Kiruna innan tåget vänder ut mot kusten för resan tillbaka till Stockholm. Resan är en helpensionsresa där samtliga måltider, fika, aktiviteter och väsktransfer ingår. Bara att kliva på och njuta av denna legendariska tågresa genom Europas sista vildmark.

    Vagnarna och loken som används är från olika tidsperioder och de är en stor del av reseupplevelsen. Resenärerna färdas i vagnar från 40-, 50- och 60-talet och är vad man skulle kunna kalla det, en tidsresa i toppskick. I restaurangvagnen med vita dukar välkomnas resenärerna av tågets hovmästare, där förstklassig mat står på menyn som lagas av kockar ombord och serveras på äkta porslin i inbjudande atmosfär.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kontakter

    Therese Fanqvist

    Therese Fanqvist

    Presskontakt Chef kommunikation och marknad Operativ chef Destination Inlandsbanan AB 070-328 91 82

    Relaterat innehåll